Helsport Finnmark 6-8 lavvu

For snart 2 år siden begynte jeg å vurdere om lavvu kunne være noe for meg og min familie, og fikk dette bekreftet da vi var på telt-tur under fjellfestivalen i fjor. Der fikk vi se flere andre som hadde med lavvu og ble en smule misunnelig der vi stod på kne i mitt helsport rondane tunneltelt. Tunnelteltet fungerer utmerket det altså og kommer til å bli brukt videre, men da på litt lengre turer, der vekt er en stor faktor på turen. En lavvu imidlertidig veier betraktelig mer, men likevel fullt overkommelig på korte familieturer. Og det er også på disse familieturene at den kommer til sin rett. Stor plass, ståhøyde og mulighet for å tørke klær var argumenter jeg la tett inntil hjertet når jeg etterhvert begynte å lete rundt på nettet etter den ultimate lavvu :-).

Endte til slutt med Helsport sin Finnmark 6-8. Grunnen til det er ganske enkelt at jeg kjenner Helsport fra før (positivt) og at dette var en komplett lavvu med innertelt og bunnduk. Følte derfor det var her jeg fikk mest for pengene. Når denne faktisk er i xtrem-serien til Helsport, som betyr at den er bygd for fart og spenning, så var det en ekstra bonus.

Innkjøpet ble gjort til påske 2012 og vi har hatt mange overnattinger allerede. Mange barduner gjør det lett å få duken stram og fin, samt at de er enkle å stramme. Stanga virker meget solid og enkel å montere. Gode luftemuligheter som er enkle å justere. Det samme gjelder topphatten. Lavvuen har to innganger, men bruker stort sett bare en. Alle åpninger har myggnetting som fungerer utmerket. Glidelåsene er solide og greie. Innerteltet gjør det lunt og kondensfritt og bunnduken har åpning med borrelås. Følger også med et enkelt tørkestativ som henges ned fra toppen rundt stanga.

Et lite minus for bardunstengene, som er litt vonde å håndtere, men ellers helt grei.

Absolutt et produkt jeg vil anbefale.

Mer om produktet finner du her

Prisen varierer stort og det lønner seg å ha is i magen og følge med på forskjellige nettbutikker. xxl.no er vel den butikken som stort sett har vært billigst, men innimellom har komplettfritid.no og andre hatt kampanjer. Jeg kjøpte den hos skittfiske.no fordi de var billigst på det tidspunktet. Har sett prisene variere fra 5999 og oppover til over 9000.